SUKALDEA
Sukaldeko hiztega ikasi eta gero, errezeta bat prestatu genuen eman genituen hitzak erabiliz.
Irakaslea zuzenduta:
BIZKOTXO BAT NOLA EGIN:
Lehengo, bi ontzi hartu behar dira
hainbat osagai desberdintzeko. Ontzi
batean, azukrea eta irina joango dira Hauek elkartu eta eskuz edo irabiagailu
baten bitartez, nahastuko dituzu. Hori ontzi batean burutuko duzu, bestean
aldiz, arrautzak hartuko dituzu eta irabiatuko dituzu. Geroago, olioarekin
elkartuko duzu. Bi ontziak dituzunean, azukrearen ontziari legamia botatzen
zaio, bizkotxoa forma artzeko balio duelako. Bi ontzietan nahasteak dituzunean,
biak elkartu eta berriro ere, eskuz edo irabiagailuz, hauek nahasten dira. Dena
nahastuta egotean, labera sartzeko prest dago.
- Azukrea, arrautzen,
olioaren...proportzioa bizkotxoaren taimainaren arabera izango da.
Irakaslea zuzenduta:
Comentarios
Publicar un comentario